Alle publicaties

Alkalische mineralen belangrijk voor een goede celwerking

vrijdag, 09 maart, 2018
Alkalische mineralen belangrijk voor een goede celwerking Kalium en natrium zijn twee alkalische mineralen, die naast andere mineralen, in ons lichaam fungere... Lees verder

Lentekuur: Het reinigen van het lichaam

zaterdag, 03 maart, 2018
Het voorjaar is weer aangebroken, het is nu de tijd om ons lichaam op een natuurlijke manier te reinigen van alle opgeslagen toxische stoffen van de afgelopen w... Lees verder

Koolhydraten: energieleverde stoffen

maandag, 12 februari, 2018
Mij wordt nog wel eens gevraagd wat zijn koolhydraten en waar komen die in voor? Wat voor koolhydraten moet ik eten, hoeveel en waar moet ik op letten? Kool... Lees verder

Met goede voornemens het nieuwe jaar in

donderdag, 04 januari, 2018
Zoals ieder jaar hebben veel mensen weer goede voornemens om af te vallen, gezonder te gaan eten of wat socialer met elkaar om te gaan. Goede voornemens zijn al... Lees verder

De kracht van vitamine C

vrijdag, 08 december, 2017
Voor een optimale gezondheid moeten wij zorgen dat wij dagelijks de juiste vitaminen en mineralen krijgen door zowel het gebruik van de juiste voeding ofwel te ... Lees verder

Verhoogde overgevoeligheid voor bepaalde stoffen

zondag, 26 november, 2017
Een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen zijn de meest voorkomende aandoeningen waarvan men vaak de oorzaak niet kent. Het zijn een van de meest voorkomende z... Lees verder

Astaxanthine, een vrije radicalenvanger

woensdag, 01 november, 2017
Er zijn bijzondere voedingsstoffen die geweldig zijn voor onze gezondheid en één daarvan is astaxanthine. Het is een bloedrode plantenpigment d... Lees verder

Het nut van antioxidanten

donderdag, 19 oktober, 2017
Als je geïnteresseerd bent in natuurlijkegezondheid dan heb je wel eens gehoord over de voordelen van antioxidanten die je immuniteit verhogen en verbet... Lees verder

Een preventief gezondheidsbeleid

zondag, 24 september, 2017
Mineralen en spoorelementen zijn anorganische materialen -heeft betrekking tot alle niet-levende materie-, een dood materiaal zoals gesteente, zouten, metale... Lees verder

Aloë Vera: een geneesmiddel of mythe

zondag, 03 september, 2017
Aloë vera: Een geneesmiddel of Mythe Aloë vera –Barbadensis Miller-een vetplant (succulent = een plant dat water opslaat) uit de affodilfamili... Lees verder

De kracht van haver

maandag, 07 augustus, 2017
Granen zijn grassoorten en zijn verbonden aan vruchtbaarheid. Haver is een eenjarig grassoort dat zich van andere grassoorten zoals tarwe, gerst en rogge onde... Lees verder

Nachtschade familie, sluipmoordenaars

maandag, 03 juli, 2017
De planten van de nachtschade familie (Solanaceae) zoals: tomaten, paprika’s, aubergines (eierplant), chilipepers, aardappels, maar ook goji-bessen, goudb... Lees verder

Wie bepaalt mijn gezondheid

woensdag, 07 juni, 2017
Dagelijkse natuurlijke (geen synthetische) vitamines en aminozuren zijn absoluut essentieel. Het zijn belangrijke beschermers voor de gezondheid tegen de oxi... Lees verder

Prebiotica en Probiotica

zaterdag, 15 april, 2017
Uw darm is uw gezondheidsmeter. In de darm, met name de dikke darm, huizen biljoenen darmbacteriën –de darmflora-, meer dan anderhalf kilo en meer... Lees verder

Zijn extra vitamines noodzakelijk

woensdag, 22 maart, 2017
Ons lichaam heeft dertien verschillende vitamines, mineralen en spoorelementen nodig om lichamelijk goed te kunnen functioneren. Zelf kan ons lichaam geen vita... Lees verder

Ons voedingspatroon

zaterdag, 31 december, 2016
Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding was de uitspraak van Hippocrates. Een uitspraak die vandaag de dag nog steeds geldt. We worden regelmatig d... Lees verder

De citroen

donderdag, 08 december, 2016
De citroenboom, oorspronkelijk afkomstig uit Azië, werd al sinds de tiende eeuw voor Christus in China in cultuur gebracht. Het is een kleine struikac... Lees verder

Suiker en bewerkte vetten

woensdag, 19 oktober, 2016
Suiker en bewerkte vetten, twee voedingssoffen die je moet vermijden. Waarom? Suiker (het zoete, zure vergif) is een zuurstofvreter, cellen hebben juist zuurs... Lees verder

Salvetrolen een bijzonder stofje

zondag, 31 juli, 2016
Enige tijd geleden heb ik een wetenschappelijk congres van Professor Dan Burke mogen bijwonen: ‘Het belang van salvestrolen in niet-toxische tumortherap... Lees verder

De heerlijkheid van kruiden

maandag, 04 juli, 2016
De heerlijkheid van kruiden Kruiden worden al eeuwen gebruikt als geneeskracht tegen diverse kwalen, het verzorgen van wonden en voor allerlei heilzame eff... Lees verder

Artritis

zondag, 12 juni, 2016
Artritis / Artrose Artritis heeft te maken met lichtgradige ontstekingen aan het gewricht. Dit kan ontstaan door een trauma, ongeval, beschadiging/blessure, i... Lees verder

Aspergestijd

vrijdag, 20 mei, 2016
Aspergeteelt kwam al ver voor Christus in het oude Egypte en in de Romeinse tijd voor, daarna is het in verval geraakt, maar later in de vijftiende eeuw is het ... Lees verder

Zonlicht en vitamine D

woensdag, 11 mei, 2016
Zonlicht en vitamine D De zomer is weer in aantocht. Het mooie weer lacht ons tegemoet en allerlei werkjes in de tuin liggen op ons te wachten. We kunnen ons ... Lees verder

Super gezonde vetzuurmagneten

maandag, 09 mei, 2016
Super gezonde vetzuurmagneten Alle klachten vinden hun oorsprong in een verstoring van het inwendige milieu van de celomgeving. Als de celomgeving schoon is e... Lees verder

De vele voordelen van Baking Soda

vrijdag, 29 januari, 2016
Er zijn vele bijzondere voor-delen van Baking Soda ofwel natriumbicarbonaat die voor heel veel doeleinden gebruikt kunnen worden. Ons inwendig milieu maakt va... Lees verder

Mineralen en spoorelementen

maandag, 21 december, 2015
Mineralen en spoorelementen zijn anorganische materialen. Anorganische mineralen kan de mens niet opnemen, wij zijn afhankelijk van organische mineralen die doo... Lees verder

Het nut van voedselcombinaties

dinsdag, 22 september, 2015
Er zijn heel veel mensen die met maag- en darmklachten te maken hebben. Crohn, PDS, colitis, obstipathie, diarree, colitis ulcerosa. Wat is de oorzaak? Wat kunn... Lees verder

Wat zijn koolhydraten

maandag, 03 augustus, 2015
Koolhydraten komen praktisch in elk voedingsmiddel voor, het zijn de suikers en zetmeel in een voedingsmiddel. Het zijn energiemakers. We kunnen drie soorten ... Lees verder

Haal je je energie uit koolhydraten of uit vet

maandag, 08 juni, 2015
Vetten ofwel vetzuren, zijn ze nu wel of niet gezond? Je hoort er zoveel verschillende verhalen over dat veel mensen bang zijn om vetten te eten. Er zijn vers... Lees verder

Het biologische schilletje

vrijdag, 24 april, 2015
Onbespoten planten maken stofjes aan om zich te weren als een natuurlijke verdediging tegen schimmels, virussen bacteriën, insecten en UV-licht. Het zijn p... Lees verder

Hoe houden wij onze hersenen gezond

zaterdag, 28 maart, 2015
Met de komst van de nieuwe voedingsneurowetenschap en door de nieuwe kennis van de plasticiteit van de hersenen, verkrijgen we veel nieuws over de werking van o... Lees verder

Wat heeft AGE's en exorfinen met koolhydraten te maken

zaterdag, 28 februari, 2015
Even in het kort: Koolhydraten is een verzamelnaam voor allerlei natuurlijke en fabrieksmatige vormen van suiker. De bekendste suikers zijn: fruitsuiker, ta... Lees verder

De relatie tussen voeding en gezondheid

zondag, 15 februari, 2015
Waarom natuurlijke biologische voeding? Reguliere voeding is toch net zo gezond. Je hoort het in het nieuws en het staat in de media, maar onderzoek heeft ander... Lees verder

Blaasontsteking

donderdag, 28 november, 2013
In Nederland is er een vrouw overleden aan blaasontsteking, omdat de bacteriën in haar lichaam resistent waren geworden tegen antibiotica. dat heeft minist... Lees verder

Diëten of een andere leefwijze

dinsdag, 26 november, 2013
Diëten of een ander leefwijze Waarom diëten? Je bent te zwaar en je zou graag een paar pondjes afvallen. Het is natuurlijk uitermate belangrijk om e... Lees verder

Aminozuren en Eiwitten, deel 1

donderdag, 21 november, 2013
Dierlijke en plantaardige eiwitten (proteïne) zijn onmisbaar in onze voeding. Zij worden door het lichaam afgebroken tot aminozuren, die noodzakelijk zijn ... Lees verder

De spijsvertering

zaterdag, 16 november, 2013
Een omnivoor zegt de leraar. Het is alweer enige tijd geleden dat ik een dicussie had met kleindochetr, Dunya. Op school hadden ze het over de spijsvertering ... Lees verder

Je darmen, je leefstijl

woensdag, 13 november, 2013
Ken je ook dat opgeblazen / nare / misselijke gevoel na de maaltijd? Daar kun je wat aan doen. Door het aanbod van veel westerse voeding, dranken en het ge... Lees verder

De chemische fabriek

woensdag, 13 november, 2013
Ons lichaam is gelijk een chemische fabriek dat het juiste onderhoud voor een duurzaam leven behoeft. Alles is gemaakt van materiaal van onze ouders en vooroude... Lees verder

Rauw, stomen of koken

maandag, 11 november, 2013
Rauw, stomen of koken Welke bereidingstechniek van voeding is het beste om je weerstand te verhogen, fit te zijn en je energiek te voelen. Je zou de weg kwijt... Lees verder

Is afslanken een hype

maandag, 11 november, 2013
Is afslanken een hype Afslanken, noem het liever natuurlijk biologische eten.Voeding waar je: je geweldig bij voelt, veel vitaliteit geeft en bruist van energ... Lees verder

Jong geleerd, is oud gedaan

maandag, 11 november, 2013
Jong geleerd is oud gedaan. Australian Medical Association roept op tot beperking van consumptie van enegiedrankjes, melden diverse Australische media. Een gr... Lees verder

Jouw leven, jouw gezondheid. deel 2

maandag, 11 november, 2013
Jouw leven, jouw gezondheid. deel 2 Door de vele reclame en adviezen van de voeding- en farmaceutische industrie, die grote economische belangen hebben bij hu... Lees verder

Jouw leven, jouw gezondheid. deel 1

maandag, 04 november, 2013
Door de veleonafhankelijkeonderzoekingen en publicaties van de laatste jaren kunnen wij profiteren om onze gezondheid te verbeteren en een gezonde leefstijl te ... Lees verder

Help mijn energie is op, deel 1

maandag, 04 november, 2013
Ik ben moe, futloos en totaal opgebrand. Ik ben sacherijnig, knorrig en suffig. Ik heb geen zin om maar ook iets te ondernemen. Aan mijn werk, het huishouden, o... Lees verder

Anti-aging

maandag, 04 november, 2013
Er zijn volkeren op aarde die erg oud worden. Zij leven in gebieden, de blauwe zones genaamd, verdeeld over de hele wereld. Ze worden ziektevrij ouder, hebben e... Lees verder

Help mijn energie is op, deel 2

maandag, 04 november, 2013
Uit vitro onderzoek door professor Dan Burke is bewezen dat alleen in biologische groenten, fruit en kruiden, fytoalexinen (salvestrolen) nog voor komen diekank... Lees verder