Glutenvrij brood

 
Glutenvrij brood

1 kop boekweitvolkorenmeel

1 kop tapioca

1 kop havermeel (gecertificeerd GM-vrij)

1 kop kokosmeel

1 kop kastanjemeel

1 kop rijstemeel

1 kop kikkererwtenmeel

1½  kop grof gemalen noten of olijven

1 ei

½ uitgeperste citroen

2 theelepels bicarbonaat

1 volle theelepel Sophie’s kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, gedroogde tomaten,-paprika, -ui, curcuma, gember, chilipeper)                                                     

1 volle schep Rosa Fruit Crystals

¼ pakje biologische grasroomboter

4 eetlepels extra vierge kokosolie

    schoon water

 

Benodigdheden:

Bakblik voor cakejes

 

Bereiding:

Neem gelijke hoeveelheden koppen meel en doe het in een grote schaal (ik neem een koffiekop). Meng dit door een.

Maak in het midden van de meelsoorten een kuiltje.

Smelt de boter en kokosolie tot het vloeibaar is.

Doe het ei, de vloeibare boter en kokosolie in het kuiltje en voeg het sap van de citroen, de Rosa Fruit Crystals, bicarbonaat en kruiden erbij.

Roer alles dooreen en voeg er water bij totdat er een brij ontstaat dat tussen deeg en pannenkoekenmix is.

Voeg de gehakte noten of olijven erdoor en vermeng het.

Laat de brij even rusten.

Zet de oven aan op bovenwarmte180°.

Vet de vormpjes van het bakblik in.

Doe in elk vormpje een volle eetlepel van de brij.

Bak de broodjes +20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Eet de broodjes met kokosolie en olijven of met een zelfgemaakte pesto. In Slimme Voeding zie je diverse recepten