Havervlokken broodjes met rozijnen


200 gram biologisch/dynamische havervlokken

100 gram biologische kokosmeel

300 gram biologische yoghurt

100 gram rozijnen

2 biologische eieren

100 gram paranoten / walnoten

sap van 1½  citroen

15 gram bicarbonaat

1 grote schep Rosa Fruit Crystals (alternatief: kokosbloesemsuiker)

1 schep Keltisch zeezout

2 pakjes kokosmelk

½ theelepeltje vitamine C poeder

kokosolie

Optie: 1 banaan

 

Benodigdheden

Cakeblik of vormpjes

 

Bereiding:

Wel de rozijnen in heet water.

Vermeng de havervlokken, kokosmeel, vitamine C poeder, Keltisch zeezout met de Rosa Fruit Crystals , vermeng het en maak een kuiltje in het midden.

Doe in het kuiltje het citroensap en de bicarbonaat. Vermeng dit door het meel.

Vermeng de eieren met de kokosmelk en voeg toe. Voeg de yoghurt toe en vermeng het door het mengsel.

Als de rozijnen geweld zijn, giet het water er af en vermeng het met het broodmengsel.

Optioneel: prak de banaan fijn en meng het door het beslag

Het broodmengsel moet tussen brooddeeg en pannenkoekenbeslag zijn.

Roer alles goed dooreen.

Laat het broodmengsel 5 minuten rusten en vet ondertussen het cakeblik of vormpjes goed in met kokosolie.

 

Als een broodje: Doe in ieder vormpje een volle eetlepel broodmengsel en bak het 30 minuten in een voor verwarmde oven.

Deze broodjes zijn super lekker om mee te nemen of als lunch.

Besmeer de top met Keimse Hoeveboter, bereidt van rauwe melk van grasgevoerde koeien. Meer niet.

 

Als gebakje: doe van het broodmengsel maar 1 cm in het vormpje.

                  Op de top slagroom met een paar vruchtjes.